Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Efekt Dima

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Efekt Dima taj Sub Jan 23, 2010 11:34 am

U ovom tutorijalu ćete naučiti kako da napravite dim u Photoshop-u, vrlo lako i korišćenjem manje-više osnovnih tehnika i efekata. Ovaj Efekat dima može dobro da posluži za neku pozadinu ili tako nešto. Videćete kako jednostavnim koracima se dobija sjajan efekat. Pa da počnemo:

Korak 1:

Prvo napravite nekoliko oblika korišćenjem Pen tool-a. Svaki oblik sačuvajte u posebnom layer-u. To je bitno za dalji rad. Što se oblika tiče, nije bitno kakvi su oblici, poenta je da napravite par čudnih oblika koji će služiti kao delovi dima. Ja sma napravio tri oblika kao na sledećoj slici.Korak 2:

Iskoristite "Gaussian blur" na svaki od tih oblika. Ovaj efekat se nalayi u Filter --> Blur --> Gaussian Blur. Stavite da radius bude od 3 piksela pa na dalje. Ovo je deo kada vi trebate malo da testirate.Korak 3:

Kada ste odradili ovaj efekat, vreme je da iskoristite Liquify filter. Filer --> Liquify. I ovde morate malo da se igrate da bi dobili lepe oblike koji bi bili spremni da postanu delovi dima.Korak 4:

Posle Liquify filtera, svi oblici su i dalje svaki u posebnom layer-u, treba da ispomerate ove oblike (da ih pozicionirate). Kad kažem ispomerate, to znaci da ih pomerate tako da vama se učini da kombinacija ovih oblika izgleda kao dim. U narednoj slici videćete na šta mislim. Ja sam sve oblike manje više stavio u centar.Korak 5:

Kada ste sve namestili da bude na svom mestu, potrebno je dodati boju. Bela je isto prihvatljiva, ali ja sam se odlučio za plavu boju, nekako da se na brzinu pokaže jednostavan efekat menjanja boje. Sve oblike tj sve layer-e uzmite i spojite (Layer --> Merge Down će uraditi posao). Kada ih spojite, odaberite opciju Hue/Saturation:i podesite vrednosti kao što je na slici:Korak 6:

Pravljenje "oblaka". Ovaj deo se odnosi na pravljenje dodatka ovom dimu kako bi on izgledao realističnije. U novom layer-u kreirajte novu random selekciju. Odaberite Lasso tool i oko dima kreirajte jednu selekciju kao što je na slici ispod. Prilikom podešavanja Lasso Tool-a, podesite Feather od 40 do 80 za vaš Lasso Tool. To vam omogućava da u tom označenom delu kreirate oblak. Osigurajte da vam Foreground i Background boje budu crna i bela. Kada ste kreirali selekciju oko dima izaberite Filter --> Render --> Clouds. Posle toga i na ovaj oblak primenite Hue/Saturation opciju da i on dobije plavičastu boju.Korak 7:

Finalni rezultat. Kao što se vidi na donjoj slici, finalni rezultat izgleda poprilično impresivno. Za one koji žele da se još malo oprobavaju i testiraju, preporučujemo dupliraje ovih layer-a gde je dim i primena Gaussian Blur efekta da se dobije svetlija slika. Ali i ovakav rezultat može da se lepo iskoristi u nekoj slici.
http://www.tutorijali.rs/upload/image/Photoshop/Smoke/8.jpg" alt="" />

Nadam se da vam je koristilo.

Tutorial by : Strahinja Krstić
Preuzeto sa : Tutorijali.rs
Prateci materijal :
Kod:
http://www.tutorijali.rs/prateci_materijal/1225146779.zip

Pogledaj profil korisnika

2 Re: Efekt Dima taj Sub Jan 23, 2010 11:39 am

anja98

avatar
Moderator
Moderator
extra je hvla

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

  •  

Create a forum on Forumotion | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Kontakt | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi blog